30 Oktober

Har nyss kommit hem från Hammarö där vi har firat Gurras pappas födelsedag och även hans lillasyster Jasmine :) . Det var mys med prat och mat. Där fanns även Gurras farmor&farfar och några till !

Nu blir det att åka till Lesjö för att fira min underbara älskade pappa som fyller 66år idag ! Grattis Pappa ! :D ♥ Sen kommer jag stanna där tills på tisdag så Marika fyller år och vi ska äta ute i Karlstad .
Nu blir det snabbpackning och sen åker vi !
- Ciao

Väldigt gammalt kort på farfar, farmor och på pappa som sitter på huk


Högskoleprov

Ska nu försöka sova eftersom jag ska upp om bara någon timme ..

I morron klockan 08.20 börjar högskoleprovet och är slut ca 16.15 på eftermiddagen.
Känns inte riktigt bra faktiskt .. men ska försöka göra mitt bästa !

Hörs i morron efter provet .. Nu ska jag sova ! .. ZzzZzZzz

28 Oktober

Haft en mysig shoppingrunda nu på kvällen tillsammans med Jennie :) Lite i stan och på bergvik. Shoppade födelsedagspresent åt Marika som fyller 21år den 1 November ! Hihi, be afraid ^^

Nu ska jag snart äta lite korv med bröd för att sedan övergå till chips och mys. Lugn fredag blir det ! I morron smäller det och det blir högskoleprov .. Oj oj oj . Håll tummarna !


Företagsekonomi (?)



Alltså tro inte fel nu .. Jag läser inte företagsekonomi och kommer nog aldrig göra det heller faktiskt. Jag har inte gjort något prov eller läst någonting som har med ekonomi att göra överhuvudtaget.

Varför jag fick mejlet i morse vet jag faktiskt inte . Men tydligen så var det någon annan Madde någonstans i Sverige som hade fått 19poäng av 26 på ett ekonomiprov ! Hahaha x) Grattis till dig !

Friends With Benefits


Movietajm med Gurra och Marika såhär på kvällskvisten ! Mys :)

Händer inte så mycket annat just nu faktiskt .. tråkigt väder så jag sitter oftast inne och spelar Sims 3 Husdjur fast jag egentligen borde plugga, plugga, plugga till högskoleprovet som är på lördag. Men får plugga det sista i morron och sen hoppas jag att jag har turen med mig ! Och hjärnan rätt ställe ...

Take Care

Till Salu






Använder inte mitt kära underbara Playstation 2 längre och ska därför sälja det. Det är väl i allafall anledningen jag försöker intala mig till att det är, fast egentligen är det för jag har lite dåligt med pengar just nu och behöver en extra slant. Inga fel på det överhuvudtaget och allt funkar som det ska.
Alla grejer säljes tillsammans ! Intresserad ?


25 Oktober

Dagen skulle bestå av pluggande till högskoleprov och eventuellt spelning med Gurra & Paul . Blev inget av dom men jag gråter inte för det ! Istället blev det att spendera dagen med Marika & Jennifer :) Myys var det! Fast vi såg en dålig film någongång där under dagen .. Någon svensk film som heter "jag saknar dig". 





Jag är för tillfället en människa med ord och bokstäver .. Har nu installerat The sims 3 Djurliv men borde plugga till högskoleprovet som är på lördag .. Vad blir detta ? Skulle väntat med att installera Djurliv, det tror jag det !


24 Oktober

Har umgåtts med Paul i stort sett hela dagen idag! Kul :)

.. Har även kommit fram till att det bara att 2 månader kvar till jul ! Mys :)

Costume Update !

Häromdagen bloggade jag ju om vad jag skulle köpa för maskeraddräkt. Som ni vet hade jag grymt mycket beslutsångest om vilken jag skulle ha så det blev till slut ingen av dom faktiskt ..
Det skulle ha blivit piraten men den fanns inte kvar i min storlek.. Efter det så fick jag börja om på ruta 1 igen. Nu för någon timme sedan hittade jag en stort fynd ! Jag hittade en jättesnygg piratdräkt som egentligen är väldigt dyr .. men fick det till kalaspris ! (Y) Så nu är den beställd och jag tror det blir kanon !


Slut

Har varit DJ och tydligen lekledare idag på Adrian's kalas här på folkets hus. Hör mamma och Patrik prata i köket där de håller på att diska det sista av disken .. Själv sitter jag och håller på att plocka ihop musiken. Det var 30st barn här på kalasen ! Jag trodde jag skulle hinna få sitta och kolla på maskeraddräkter och byta lite låtar emellanåt .. men .. de gick inte precis så bra som jag trodde. Det var låtar, lekar och lite mer lekar ! Så stressigt var det ! Men jag tror det blev lyckad och tror att de flesta barnen hade väldigt roligt, så det var kul! :) (Y)



Såhär såg Adrian inbjudningskort ut som jag själv hade fått pysslat ihop !


Nu ska jag packa ihop datorn också och åka härifrån. Blir en sväng till Nicklas och Helena för att säga hej till Andreas. Sen blir det hem för att äta välförtjänt smörgårtårta!


Jag & Schläkting :)


Idol tonight


Au Revoir Karlstad !

Har kollat på maskeraddräkter hela dagen så jag är helt snurrig i huvudet nu .. Usch jag kan verkligen inte bestämma mig för någonting !! Nu har jag börjat kolla andra dräkter också ..

Det var asmånga som kollade min blogg igår också men gav mig inga råd överhuvudtaget om dräkter .. Det är bara små nyfikna människor som läser min blogg tydligen ..  Små luringar som bara tar men inte ger ! Hehe ^^ 

Nu ska vi iaf snart åka från Karlstad för att spendera en helg i Lesjö . Ska bli mys då jag inte varit där på ett tag ! :)
Måste packa ihop grejerna och datorn ! Är sen....


Ska ha en mysig helg med älskade mamma & pappa


Costume's


Har suttit och tittat på maskeraddräkter hela dagen och har hittat några stycken! Just nu står det mellan 3st och jag har ingen aning om vilken jag ska välja av dessa 3 ...
Måste dock bestämma mig fort och borde beställa i morron eftersom jag kommer beställa från USA.

Vilken ?

Letter from Marika


Fick denna inbjudan igår från Marika ! :) Tycker faktiskt det ska bli jättekul att göra något nytt och är taggat till 100% ! Letar redan maskeraddräkt ^^ Haha ! Har för tillfället ingen aning om vad jag ska klä ut mig till .. men jag letar ..

-

Dåliga vanor, dåliga tider, dålig dygnsrytm, beslutsångest, tankar, känslor .


Sova nu kanske ?

19 Oktober

Drar nu iväg till Bergvik med Gurra och Marika en snabbis för att sedan åka till Hammarö där vi är bjudna på mat hos Gurras mamma och Johnny :) Myyys ! :)


Shoes


Har försökt att beställa dessa under hela kvällen på H&M's hemsida men det har inte funkat ! Den fanns bara kvar i storlek 36 och 40 så jag skulle vara snabb så jag hann få den då jag tycker den är asfräck ! Men direkt efter jag lagt den i varukorgen och ska gå till kassan så kommer det fram en ruta som säger att den har tagit slut under den tiden jag shoppade ...
Efter ett antal försök så gav jag upp .. tills jag för 10min sen tänkte försöka en gång till innan jag gick och la mig. Och gissa vad ?! Det funkade ! De är mina :D Eller ja .. Inte än .. men mellan den 5:e och 9:e December. Men de är värt väntan !

Shoppingsugen !


Julklappsönskningar 1


Har redan börjat titta på saker som jag vill ha i julklapp och det finns hur mycket som helst ! Här är en del saker som jag önskar mig :)

Örebro Bostäder AB


Vad hände efter mitt besök på sjukhuset häromdagen ?

30/11 Klockan 14.30

Som ni vet så har jag sagt att jag skulle vilja testa alla vanliga hårfärger någongång. Jag har haft jättemånga olika nyanser av brunt, jag har varit rödhårig och orange.. fast orange är väl ingen vanlig färg kanske .. men iaf. De färgerna jag har kvar är blond och svart . Så jag har funderat ett tag .. Den hårfärgen jag har idag är så nära blond jag någonsin kommer komma så jag tänkte att det var bättre att färga sig blond nu än svart ..

Så idag beställde jag klipp och färgtid hos en frisör här i Karlstad. Så den 30 November kommer jag bli blond! Lite rädd är jag faktiskt .. men jag hoppas det blir bra ! För det är rätt så mycket pengar jag kommer att lägga på det ...


Yesterday

Igår som ni vet åkte jag till sjukhuset. Inte för att jag är fysiskt eller psykiskt sjuk utan för att jag ville se hur det såg ut. Jag ville se om jag skulle kunna tänka mig att jobba där varje dag. Efter att ha varit där igår vet jag inte längre ..
När jag gick längs korridorerna så blev jag varm och yr. Bara tanken på sprutor, blodtryck och nålar gjorde mig lite svimfärdig. Jag fick även se massa människor som på ett eller annat sätt mådde dåligt fysisk eller psykiskt. Det gjorde ont i hjärtat att se en del människor må dåligt ..

Klarar jag verkligen av att jobba i en sån miljö varje dag ? Kommer jag efter mina 3 utbildningsår till sjuksköterska ha blivit van sprutor, blodtryck och nålar ? Ja kanske, kanske inte.. Men kommer jag ha förändrat min medkänsla för andra människor ? Antagligen inte ..
Jag vet inte vad som är rätt eller fel för mig längre ..

Jag hade alltid tänkt att gå något som jag verkligen var intresserad av eller något jag brann för, men för ungefär ett halvår/år sen så hade jag tänkt om.

Varför gå en utbildning bara för att ha kul om man kanske inte har någon nytta av den sen ? Eller varför gå en jätteintressant utbildning om jag inte kommer få jobb där jag bor sen ?
Efter detta tänket var valet klart för mig! Sjuksköterska. Det är inte det jag är mest intresserad av, men jag kommer nästan helt garanterat ha jobb efter att mina studier är slut.
Men tydligen så hade jag fel ? Jag vet inte om jag skulle trivas som sjuksköterska .. men jag behöver ju inte ha bestämt mig än..

Nu är jag inne på samma spår igen som jag alltid har varit på. Läs något roligt! Läs någon som man verkligen är intresserad av eller brinner för ! Men man ska alltid ha i åtanke, vill jag jobba med detta sen ? och kommer jag eventuellt få jobb inom detta ?

Men sen består livet av en massa val. Jag kommer välja att följa mitt hjärta och läsa något jag är intresserad av och brinner för! Kommer jag få jobb efter den utbildningen jag sen väljer ? Jag vet inte .. jag kommer nog ta en chans och av någon konstig anledning så tror jag alltid att allt löser sig på bästa sätt till slut ändå ! :)



Såhär såg min ansökning till högskola ut efter mitt besök på sjukhuset igår . Vad hände där egentligen ?

Ja ja. Om det inte blir sjuksköterska nu till våren så kommer jag läsa kurser till våren eller någon väldigt kort utbildning för att sedan söka till hösten 2012. En positiv sak med att vänta till hösten vore isåfall att programutbutet ökar ! För det börjar mycket fler program på hösten än på våren .
Nu ska jag iaf lägga min koncentration på något annat än utbildning för tillfället. Nämligen mat och tv-programmet "pengarna på bordet" !

Take Care


Värmeljus (Y)

Våran lägenhet brukar jämt vara kall och jag fryser till och med när jag sitter inne med en stickad tröja eller en jacka ..
Idag fick Marika en snilleblixt och började tända lite ljus i sitt rum, som för övrigt blev jättemysigt ! Jag tog efter för jag ville också ha en mysfaktor och ville få upp lite värme i lägenheten. 
9 olika ljus i vardagsrummet, en massa små värmeljus i köket och 3 ljus i sovrummet och tro det eller ej, men redan efter 10 minuter kunde man känna att det var varmare ! 

Ska fortsätta med värmeljus härdanefter !
Nu ska vi ta en tripp till en mataffär i Karlstad .. Sen blir det mat och mys !



Take Care ♥ 

Education vs (?)

Jag har funderat mycket på en sak den senaste tiden och det är utbildning .. är en hög utbildning verkligen så viktigt så det kommer före allt annat ? Ska man prioritera utbildning före familj och vänner ?
Är det så viktigt att man skulle kunna flytta vart som helst och lämna allt bakom sig ?

Jag vet inte .. men en sak vet jag och det är att livet är kort. Idag lever vi, men i morron (?) Det är ingen som vet .. Jag tycker alla ska ta hand om varandra och Visa att ni bryr er om varann, för när det väl kommer till kritan så betyder familj och vänner mer än ett par böcker och en utbildning. Och jag vet inte vad ni tycker iaf .. Men jag skulle hellre ångra att jag inte flyttade och valde en speciell utbildning än att ångra att jag spenderade för lite tid med min familj och vänner innan det blev försent ..
Jag vet att det finns folk som verkligen inte tycker som jag.. Och alla har rätt till sin egna åsikt, precis som jag..

?

En tripp till sjukhuset blir det nu ..

Lördagsfest

Ska snart göra mig i ordning för att åka till Paul på en liten mysig fest med några av de närmaste ! :) Det kommer bli myyyys !

Ska spela lite mer Zelda, duscha och sen bär det iväg ! :)
Ha en bra Lördag allihopa, för de ska jag ha ;) ! Take Care


Fredagsmyyyyyys !

Sitter nu i mitt vardagsrum tillsammans med min underbara vän Marika Wahlgren. Vi sitter och smuttar på ett varsitt glas med Sangria. Jag har äntligen hittat den ultimata supa-ner-Marika-drinken. Värd att testa! Verkligen ! Den blev jättegod även fast den inte smakar som den i Spanien..
Testa ! :D

Nu är Gurra äntligen påväg hem efter att ha kommit mycket övertid och har med sig Victor hit. Det blir mat i form av tacos efter flera timmars väntan och självklart fredagsmyyyyyys med våran nya vän, Sangrian ;)

Varmt välkommen helgen ! :)

Sangria




När jag var i Spanien testade jag något som heter Sangria för första gången. Jag var dock lite skeptiskt då det var rödvin i .. Jag är ingen 'fan' av rödvin .. Men jag vågade prova och tro det eller ej, men jag tyckte verkligen det var gott ! Var på systemet idag och köpte mig en flaska Spanskt rödvin för första gången, för jag tänkte jag skulle testa och göra ett eget recept.
Det finns hur många recept som helst ! Men lägger upp 3st av dom om ni vill testa !
Kan dock inte garantera att det smakar lika gott som de gjorde i Spanien .. men jag hoppas !

Se till att ha sköljt frukterna ordentligt innan ni häller i dom i tillbringaren eller vad ni nu använder!
Låt den stå i kylen minst en timme
Strax före serveringen så häll i isen och drickan. (fruktsoda, sockerdricka, 7-up) 




Present till mig


När mamma och pappa kom till Karlstad häromdagen hade de med sig en försenad födelsedagspresent till mig som var från syrran m. familj . Tycker den är jättefin och älskar färgerna på den ! :)

True or false ?


Workout

Idag ska jag träna, träna och träna ! För att sedan känna mig välförtjänt av en spelkväll med Gurra, Paul & kanske Victor.
Jag har börjat blivit jävligt lat nu när det gäller träning .. Så blir det för mig varje år när sommaren är slut och vintern närmar sig. Sen när sommaren närmar sig och man börjar använda mindre kläder på sig börjar man träna till max för att få tillbaka formen man hade tappat under vintern .. Jag tänkte att i år ska jag hålla rutin på min träning året runt ! Man glömmer oftast bort att man tränar inte bara för att se bra ut som de flesta gör utan också för att må bra. 

 Jag ska köpa gymkort i början av november och tills dess hoppades jag att jag skulle kunna underhålla min träning själv, men det går trögt. Men idag ska jag köra !

Ingen soffpotatis idag inte !


The book

Jag har faktiskt börjat läsa min högskolebok nu och det var väl på tiden kanske .. Har läst inledningen om hur högskoleprovet är upplagt och lite allmän fakta om det.
De har tydligen gjort en ändring nu om högskoleprovet.. Förut bestod provet av 1/3 Matte men nu består provet av 50% matte. Jag är glad att jag läste Matte C nyss och uppdaterade mina mattekunskaper !
Det känns som om provet kommer gå tungt och framförallt stressigt !

Har ni hört vilka rekommendationer de har angående hur mycket tid man bör lägga på varje uppgift ?!
mattetalen mellan 1-2 minuter per uppgift.
orddelen 18sekunder per uppgift.
läsförståelse i Svenska och Engelska drygt 2 minuter per uppgift.

Är det bara jag som inte tänker så snabbt ? Om jag skulle kryssa i det första jag tänkte på, på orddelen så skulle det kunna bli massa fel ! Min hjärna är väldigt speciell och mina tankar kan snabbt få upp något annat i huvudet .. HAHA !
Det känns som om mitt betyg kommer bestå av 50% tur och 50% skicklighet ..


Idolernas låtval


Intressant.. Märks på fredag hur det går !

Kom ihåg

Igår, tisdagen den 11 Oktober var Ludde till veterinären för att få spruta här i Karlstad.
Diskutera sövning av han för att ta bort tandsten och sen ev. satsa på tandfoder. Alltså foder för hundar som har känsliga tänder eller problem med tänder, plack och tandsten.

Någon som har erfarenhet av sådana hundfoder ? Hjälper det något överhuvudtaget ? Eller är det bara dyrt och onödigt ?
Jag har själv ingen aning .. Tveksam om det finns några hundfantaster som läser min blogg, men om ni gör får ni gärna dela med er att åsikter ! Alla åsikter alltid välkomna !



Happier day's

Julkänsla på G !
Julklappar, Snö, julgran, ljus, julpynt, jul, jul & jul !


Det känns som gladare dagar är påväg ! Mysiga kvällar, födelsedagar lite här och var, fester, träna på KMTI, Börja rida igen (?), shopping av julklappar, julmys, julafton, en tripp till ett underbart område många mil norrut och pluggande till sjuksköterska som börjar i Januari.


Jag känner mig just nu väldigt lycklig! Känns som om jag har koll på livet, vad jag vill göra & vad som verkligen betyder något. Man behöver inte ha en massa pengar, det finaste huset/lägenheten, den bästa bilen eller de snyggaste kläderna för att må bra.

Det räcker med att älska någon och att bli älskad tillbaka ! Balans livet mellan allting såsom jobb & umgänge är också väldigt bra. Dock inte alltid så enkelt .. Regelbunden träning, bra matvanor och bra sömn är ett stort + .

Men jag känner bara att jag inte har något att klaga på. Alla får må dåligt ibland, det är bara mänskligt. Men ibland inser vi inte vad bra vi egentligen har det och 'det' som vi söker efter i livet, finns redan framför fötterna på oss ..


Movie

Filmkväll med Gurra, Grene och Paul kommer nog göra min dag eller kväll iaf mycket bättre !

Hate these day's

Idag är en sån dag där jag inte vet vad jag känner, vad jag tycker eller vad jag tänker. Jag är i en grå bubbla och jag vet inte ut eller in.
Livet känns segt, jobbigt och ovärt just nu.. Och ja, JAG VET att det är bara att göra något åt det . Bla bla bla... Man kan inte bara sitta och vänta på att livet ska ta tag i en .. bla bla bla . Ni vet hur det alltid låter . Och det är bara att ändra inställning..
Ja det är inte svårare än så att om man vill ändra på något så får man ta tag i det och kämpa för det själv! Livet kommer inte göra det åt en. I know, I know, I know .
But today I really, really don't care ..

I morgon är en ny dag, med nya tag. Men tills dess kommer jag sitta här i min lägenhet, spela zelda, äta lite kladdkaka och försöka komma ur min grå bubbla .

Take Care


It's time

Det är snart bara 3 veckor kvar tills jag ska sitta i flera timmar och kämpa med ett så kallat högskoleprovKarlstads Universitet. Motivationen känns lite sådär just nu faktiskt och för att få igång mig och peppa mig lite grann så beställde jag en bok nyss ! "-Den kompletta guiden till Högskoleprovet" Jag är redan extra taggad på detta! Nu kör vi 100% sen så kommer den 29 oktober gå gallant ! 


.


Kyckling med Rotfrukter

Håller på att testa ett nytt recept just nu såhär på kvällskvisten. Rotfrukter och kyckling! Hoppas det smakar bra ! :) Receptet finns nedan om ni skulle vara intresserade. 




Glömde en bild..


En bild på oss allihopa !
Gunnar, Jag, Gurra, Ann och Jasmine :)


Ibiza Spain



Vi hade fin utsikt på medelhavet från våran balkong !



Det ingick hotellfrukost med massa olika saker att välja mellan !


Vi solade och badade väldigt mycket ! Det var ungefär 27 grader varmt varje dag :)



Såhär såg mitt och Gurras hotellrum ut :) Jättemysigt var det och vi hade även en liten minibar som de fyllde på varje dag. Aircondition hade vi denna gång också ! De var skönt faktiskt.



Vi hade en hyrbil på semestern så en dag åkte vi till San miguel för att se en sevärdhet. En grotta som förr användes för att smuggla saker genom den.



.. En till bild från grottan !



Avslutar bildserien med en bild på världens godaste oxfilé !! Jag överdriver inte när jag säger att det var den bästa jag någonsin ätit ! Underbart !



Hade en underbar semester med trevligt sällskap ! Tack för allting ♥

Home

Hemma från en underbar semester med värme, sol och mycket annat bra ! Känner mig lite bortskämd nu faktiskt med allting. Är hungrig nu och ska göra frukost snart eftersom jag inte kommer få någon hotellfrukost längre ..
Bilder från Ibiza kommer senare .. Nu blir det mat !

RSS 2.0